marți, 8 august 2017

Monumentul din Padurea Saint-Michel en Tierache-Franta

                    Pe marginea dreapta a pitorescului drum Departamental D3050,aproape de granita franco belgiana,intr-un luminis din Padurea Saint-Michel ,nu departe de orasul Hirson,se afla ,parca pierdut printre coroanele inaltilor stejari  seculari,un monument de aducere aminte a ceea ce s-a intamplat pe aceste locuri in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
                    Aici pe locurile fostel Linii Maginot,in zilele de 16,17 si 18 mai 1940,24 de soldati francezi au dat suprema jertfa,pentru apararea Frantei,murind pe campul de onoare.
                    Monumentul reprezinta un soldat francez,cu degetele mainilor,infipte adanc pe o harta ce reprezinta Franta,parca aratand prin gesturile lui,ca nu este de acord ca tara lui sa fie cotropita de dusmani.













In afara de monumentele si cazematele existente pentru pasionatii de istorie,mai sunt o sumedenie de activitati,Pentru pasionatii de miscare sunt multe alei si poteci care pot fi parcurse pe jos sau pe bicicleta.Recomand aceste locuri istorice pentru vizitare,situate in nordul Frantei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu